Mobilne aplikacije

Spletno gostovanje in mobilne naprave – 8 mobilnih aplikacij

Zanimivosti

Ker se vse vedno bolj in bolj seli na mobilne naprave, smo se odločili, da tokrat opišemo nekaj Android aplikacij, ki se nam zdijo najbolj uporabne. Poleg tega, da se mora vedno več spletnih strani prilagoditi tudi za mobilno verzijo, pa je pomembno na drugi strani, da naš pametni telefon deluje brezhibno. Kar pa je lahko pravi izziv, saj je na voljo pravo malo morje aplikacij, med katerimi je potrebno izbrati tiste, ki res nudijo tisto, kar nekako pričakujemo. Kar pomeni, da kvalitetno spletno gostovanje ni vse, je pa vseeno poglavitnega pomena za dobro predstavitev spletne strani. Torej, katere mobilne aplikacije imamo pripravljene za vas?

1 * Pocket

Koliko zanimivih člankov, pa toliko malo časa za vse prebrati. Pocket je odlična aplikacija, ki shrani članke, katere boste še morda prebrali, ko bo za to več časa. Glavni namen je torej shranjevanje zanimivih člankov, za katere v danem trenutku nimate časa, pa bi jih radi prebrali ob boljši priložnosti (npr. med čakanjem na zdravnika ali na vlaku…). Plus aplikacije pa je v tem, da shrani le besedilo in relevantne slike, nič drugega.

2 * Evernote

EvernoteEvernote je izjemna spletna beležka, v katero lahko zapišemo veliko in še več. V primeru, da Evernote namestite na svoj Android in računalnik, lahko brezskrbno dostopate do svojih zapiskov in ostalih pomembnih informacij, katere ste shranili v beležnico. Stvar pa postane še boljša, če namestite še nek dodatek, preko katerega lahko v aplikacijo shranite vse povezave, ki se vam med surfanjem po spletu zazdijo pomembni in bi jih morda kasneje radi pregledali.

3 * Flipboard

Bi radi prebirali le take članke, ki vas zanimajo in se vam zdijo pomembni? Z aplikacijo Flipboard je sedaj to mogoče, saj lahko s to aplikacijo nastavite, katere članke bi radi prebirali, pa ne le to – bloge, twitte, Google+ objave, hashtage iz Instagrama in celo video in zvočne posnetke. Ta aplikacija se odlično kombinira s Pocketom.

4 * Dropbox

DropboxV kolikor vam je vsaj malo mar za svoje fotografije, ki jih delate na svoji življenjski poti, je Dropbox idealna rešitev za vas. Ta aplikacija vam omogoča shranjevanje datotek v oblaku. Do njih pa lahko pridete preko računalnika (navadna mapa), kamor jih lahko tudi dodajate ali snamete, prav tako pa lahko do njih pridete preko svojega telefona. Kot dodatna možnost te aplikacije pa je na voljo tudi avtomatsko shranjevanje slik, kar je zelo priročno v primeru izbrisa slik. Prostora imate na volj 2 GB, katera lahko še dodatno povečate z različnimi potezami.

5 * Clean Master

Čistilni mojster po slovensko bo poskrbel za vso nepotrebno navlako v pametnem telefonu, ki se nabere z vsako namestitvijo ali izbrisom aplikacije. Veliko jih nalaga nepotrebne predoglede slik in ostale nenujne podatke. Lepo oblikovan in enostaven Clean Master bo opravil tudi s podatki o zasebnosti in ostalimi nečednostmi.

6 * Wunderlist

V današnjih časih nam velikokrat zmanjka časa za kakšne reči, kajne? Z Wunderlistom lahko to spremenite, saj je ena izmed najlepših in najpreglednejših ‘To-Do‘ aplikacij. Preizkusite in postanite še bolj točni, kot ura.

7 * Pocket Casts

Aplikacija Pocket Casts vam ponudi širok izbor podcastov, katere lahko nato shranite v žep za podcaste in jih kadarkoli poslušate. Izgled je lep, priporočeni podcasti so kvalitetni, seznami pregledni in veliko več.

8 * WordWeb

Aplikacija WordWeb je idealna za vse, ki obožujete angleške besede ali pa ta tiste, ki jih imate malo manj radi, pa jih morate uporabljati. Kakorkoli, v obeh primerih je aplikacija zelo priročna, saj vam poda res le tisto, kar potrebujete in nič več. Zraven razlage in izgovorjave besede pa vam programček ponudi še povezavo na Wiktionary in Wikipedio, kjer lahko preverite še ostale informacije v povezavi z iskano besedo.

Ko bo vaš telefon pripravljen na nove izzive, pa preverite še odlično ponudbo v podjetju Spletno gostovanje NEOSERV, kjer lahko zakupite super pakete gostovanj, ki so pripravljeni za vsak žep.