Prosta .com domena

Ste našli prosto 4-črkovno .com domeno?

Domene

Možnosti za spletni zaslužek je veliko. Nekateri služijo s spletno prodajo, drugi z oglaševanjem, tretji promovirajo izdelke svojih poslovnih partnerjev, četrti na spletu igrajo igre na srečo … Ena izmed možnosti za lep zaslužek na spletu pa je tudi preprodaja domen. Kupi poceni, prodaj dražje. Nekaterim uspeva, spet drugi pa ustvarjajo izgubo. Nekatere domene so vredne velike, druge praktično nič.

Ker je govora o spletnem zaslužku, vas verjetno zanima, katere domene so vredne veliko? Splošno gledano so največ vredne domene s končnico .com, in sicer kratke ter takšne, ki se dobro slišijo oziroma katerih ime nekaj pomeni. Ste že pričeli z iskanjem? Seveda, zakaj pa ne, čeprav so možnosti, da bi našli odlično prosto .com domeno, izredno majhne, skorajda nične. Registriranih je namreč več kot 100 milijonov .com domen. Dobra novica pa je, da je več kot 95% 5-črkovnih domen še vedno prostih za registracijo. Vsaj tako pravijo podatki Verisign, Inc.

Omenili smo, da so zelo veliko vredne kratke domene. 4-črkovne domene so tako v povprečju vredne manj od 3-črkovnih, ki so že zdavnaj vse zasedene, vendar več od 5-črkovnih. Tudi vse 4-črkovne domene naj bi bile že zasedene, vendar obstaja možnost, da nekdo svoje domene ne podaljša oziroma da se je to že zgodilo in je domena zopet na voljo. Samo še poiskati jo je treba. Sliši se morda res enostavno, a realnost je daleč od tega.

Pa si poglejmo nekaj uspešno opravljenih prodaj 4-črkovnih domen v letu 2015:

  • 4-črkovna domenawerk.com – 250.000 $
  • luxe.com – 172.000 $
  • amra.com – 127.500 $
  • gang.com – 100.000 $
  • mitv.com – 75.000 $
  • rizk.com – 49.000 $
  • ifcs.com – 35.000 $
  • usdg.com – 35.000 $
  • suvs.com – 30.000 $

Če slučajno naletite na prosto 4-črkovno domeno, vam vsekakor priporočamo, da jo registrirate še isto sekundo. Zagotovo jo boste lahko prodali, najverjetneje ne za toliko, kot smo navedli v zgornjih primerih, morda pa tudi. Najbolje bo, da jo prodate podjetju, ki se ukvarja s prodajo že registriranih domen. Tako boste zanjo sicer iztržili manj, vendar vsaj ne boste čakali na kupca več let.

In kako lahko najdete dobro prosto domeno? Priporočamo vam, da uporabite orodje, s katerim lahko poiščete proste domene – Preveri.si. Z vpisovanjem domenskih imen z domensko končnico .com boste takoj dobili odgovor, ali je domena že registrirana ali morda še vedno na voljo.