Domena blog

Prednosti domene .BLOG

Domene

Si lahko mislite, da je na spletu aktivnih več milijonov blogerjev? Ste že razmišljali o tem, da bi tudi vi postati del te velike skupnosti, vendar vas skrbi, da s svojim blogom ne boste dovolj izstopali? Z registracijo ustrezne domene si pripravite dober začetek. Zagotovo med najboljše blogerske domene sodi končnica .BLOG, zato vam bomo v nadaljevanju predstavili njene glavne prednosti in pojasnili, zakaj boste z njeno uporabo lahko uspešno gradili na svoji blogerski prepoznavnosti.

Zakaj je .BLOG dobra izbira?

Na spletu velja eno od nenapisanih pravil, da mora biti domena zapomljiva, enostavna in unikatna. Domena .BLOG ponuja vse to. Spletni blogi so danes zelo popularni po celem svetu, z uporabo omenjene domenske končnice pa boste spletnim obiskovalcem takoj dali vedeti, kakšno vsebino lahko pričakujejo na vaši spletni strani. Ne glede na tematiko, ki jo pokrivate, domena .BLOG bo za vaš “spletni dnevnik” zagotovo primerna.

Pisanje bloga

Dodatna prednost domene .BLOG je, da gre za dobro uveljavljeno domeno. Za registracijo je na voljo od novembra 2016, od takrat pa beleži zavidanja vredne rezultate:

  • več kot 145.000 registracij,
  • 65 % registriranih domen je še vedno aktivnih,
  • 75 % lastnikov .BLOG domene le-to redno podaljšuje.

Domena .BLOG je odlično orodje za vse vrste blogerjev. Če pišete osebni blog, lahko na primer z domeno anin.blog obiskovalcem preprosto poveste, da se na tem URL naslovu nahaja osebni blog. Poglejmo še nekaj primerov, kjer lahko hitro dobite predstavo o tematiki posameznega bloga: moja-potovanja.blog, nakup-avtomobila.blog, frizerski.blog itn.

Ste morda opazili, da so vse to slovenska imena domen? Seveda, .BLOG je ena redkih domen, ki omogoča odlično kombinacijo slovenskega imena domene s končnico .BLOG. Brez dvoma je primerna tudi za angleški jezik in skoraj vse druge tuje jezike, saj večina svetovnega prebivalstva prepozna besedo “blog”.

Domena .BLOG je odličen način za promocijo vašega bloga

Ker z domeno .BLOG izpolnjujete osnovna pravila o tem, kakšna naj bo domena, je to odlična odskočna deska za spletno grajenje vaše blagovne znamke. Tudi v primeru podjetja lahko z domeno .BLOG stranke enostavno usmerite na svojo stran z blog objavami. Če je na primer vaše podjetje predstavljeno na domeni ime-podjetja.si, boste z domeno ime-podjetja.blog obiskovalcem jasno dali vedeti, kje lahko berejo vaše blog vsebine.

Kje registrirati domeno .BLOG?

Domeno .BLOG lahko registrirate pri večini slovenskih in tujih registrarjev. Priporočamo vam domačega registrarja NEOSERV.SI, kjer domeno .BLOG lahko registrirate po najnižji ceni v Sloveniji. Pohitite in registrirajte svojo želeno domeno, dokler je ta še prosta!