Najugodnejše domene

Najugodnejše domene

Domene

Prav vsak spletni mojster, ki ima v lasti celo množico različnih spletnih strani in portalov ter podpornih in drugih blogov ter morda celo spletnih trgovin, ve, da so domene fiksen strošek, ki se ga ne more zaobiti, vsekakor pa se da tudi na tem področju poskrbeti za optimizacijo oziroma zmanjšanje stroškov tako, da lastnik skuša dobiti domene po nizkih cenah.Konkurenca med ponudniki domen oziroma registrarji je zelo velika, zato cene domen niso visoke, seveda pa se, sploh če jih imate v lasti veliko, vsak evro pozna pri končnem strošku. To ceno lahko zmanjšate tako, da si vzamete nekaj časa in dobro pregledate ponudbo na spletu ter najdete tisto možnost, ki bi bila najugodnejša za vas in za vaše spletne strani.

Kako do nižje cene za domeno?

Splača se vam izkoristiti razne akcije in popuste, ki jih ponujajo ponudniki spletnih storitev, tako tuji kot domači. Vsekakor morate dobro pobrskati po širnem svetovnem spletu, da boste morda na njem odkrili kakšno od promocijskih kod, ki vam omogočajo, da domeno dobite skorajda zastonj oziroma morda celo brezplačno.

Marsikateri registrar (dober primer je npr. Registracija domen Prasicek.si) vam bo domene po nizkih cenah ponudil v zameno za to, da pri njem zakupite še prostor na strežniku oziroma spletno gostovanje ali pa se odločite za kakšno drugo spletno storitev, ki jo ima v ponudbi. Če bi radi kupili ali zgolj podaljšali več domen naenkrat, ne pozabite vprašati za količinski popust, seveda pa boste domene po nizkih cenah dobili tudi v primeru, če jih registrirate za dalj časa, recimo za 2 leti, 5 let ali celo za dlje.

Cena domene je odvisna tudi od njene končnice, saj so nekatere domenske končnice dražje kot druge, čeprav so navadno te razlike zanemarljive, zato se vam z njimi ni treba preveč ukvarjati in obremenjevati. Pomembnejše so razlike v cenah med različnimi registrarji: nekateri ponujajo domene po precej visokih cenah, drugi po normalnih in sprejemljivih cenah, pri tretjih pa dobite domene po nizkih cenah, torej točno to, kar želite in iščete.