Top statistična orodja

Top 10 statističnih orodij za vašo spletno stran

Spletni marketing

Vsak dober blogger ali spletni mojster uporablja vsaj eno spletno orodje za spremljanje prometa na svoji spletni strani. Na spletu je ogromno brezplačnih spremljevalcev prometa in vsak je na svoj način unikaten. Vsi pa imajo eno skupno točko – namestitev. Priporočljivo je, da uporabljamo le enega ali največ dva. Preveč nameščenih orodij bi lahko povzročilo napake in upočasnilo delovanje in odzivnost spletne strani.

Z dobro urejenim spletnim gostovanjem in domeno ter malo raziskovanja bo vaša spletna stran zagotovo uspešna.

AWStats

AWStats je eno redkih orodij, ki ne zahteva namestitve na strani skripte, ampak samo na strani strežnika. S tem pa zagotavlja zanesljivo spremljanje obiskov. Orodje je brezplačno in če ga spletni ponudnik gostovanja nima, prosite za namestitev.

StatsCounter

Je izredno priljubljen med uporabniki, ki niso ravno tehnično podkovani. Prikaže aktualne podatke o prometu na vaši spletni strani. Edina slaba lastnost je, da je za orodje potrebno plačati, v kolikor vaša stran presega število obiskov nad 1.500.000 na mesec. Če bi imeli toliko prometa, vam verjetno ne bi bilo težko plačati, kajne? 🙂

SiteMeter

Je še en izmed bolj popularnih orodij za sledenje prometa. Uporablja ga lepo število velikih spletnih strani in kot StatsCounter prav tako ponuja dve verziji programa; en brezplačen in en plačljiv. Z brezplačnimi storitvami lahko odkrijete vse osnovne informacije, s plačljivo verzijo pa imate tudi dostop do bolj izčrpnih analiz.

Google Analytics

To je najverjetneje najpogosteje uporabljen pripomoček za analizo prometa. Ima ogromno funkcij, poleg tega pa je popolnoma brezplačen. Poleg klasičnih podatkov o prometu na spletni strani vam Google Analytics nudi podatke o vsem, kar shranijo piškotki (brskalniki, operacijski sistem, nameščeni vtičniki) za vsakega obiskovalca posebej. Z nedavno posodobljenim videzom uporabniškega vmesnika je še bolj enostaven za uporabo.

Google Analytics

FeedBurner

Tisto, kar dela FeedBurner orodje drugačno, je, da šteje promet po bralcih novic. Uporabniki FeedBurnerja lahko ugotovijo, koliko ljudi je trenutno naročenih na njihove spletne novice. FeedBurnerjev FAN je tudi edini števec prometa, ki je lahko dobičkonosen, saj omogoča dobiček na promet.

103Bees

Je eno od novejših orodij na spletu, vendar je hitro pridobilo na svojem ugledu, ker se osredotoča predvsem na SEO analizo prometa.

103bees

Performancing Metrics

Performancing Metrics vam omogoča vpogled v aktualno stanje prometa. Če ga želite uporabljati brezplačno, pa obiski na vaši spletni strani ne smejo preseči števila 1000. Orodje vam da 21 brezplačnih dni uporabe Premiuim paketa. Po 21 dneh se morate odločiti, ali boste orodje uporabljali tudi v prihodnosti. V primeru, da se odločite za uporabo, boste morali za uporabo plačevati po 2 $ na mesec.

Reinvigorate

Ima izjemno prijeten uporabniški vmesnik z lepo razporejenimi grafi o prometu. Grafi so izredno razumljivi in pregledni ter preprosti za primerjavo in analizo. Žal pa ga lahko aktivirate le prek povabila druge osebe.

Spotplex

Vam ne pokaže samo realnega števila prometa, ampak tudi kje ste rangirani med ostalimi bloggerji, ki uporabljajo enako orodje. Na njihov spletni strani si lahko ogledate najbolj popularne članke dneva, najbolj popularne znotraj niše ali vaš dnevni Spotplex rang.

MyBlogLog

MyBlogLog statistike razkrijejo od kje so obiskovalci prišli in kam so po obisku vaše spletne strani odšli.

CrazyEgg

Vam s toplotno mapo pokaže najbolj verjetna mesta, kamor bo obiskovalec kliknil. Namestite ga in se prepričajte.

CrazyEgg toplotna mapa