Pomembnost spletnega gostovanja

Pomembnost spletnega gostovanja

Gostovanje

V današnjih časih ljudje izbirajo vse svoje nakupe predvsem po cenovni ugodnosti, kar pri internetnem poslu ni nujno najboljša izbira, kajti na dolgi rok vam bo prineslo več nevšečnosti kot pa dejanskega prihranka. Tukaj lahko govorimo o storitvah, kot so spletno gostovanje in pa registracija domen, kjer ljudje gledajo na vsak prihranjen evro, obenem se pa ne zavedajo, da so to zelo pomembni dejavniki pri samem uspehu spletne strani oz. aplikacije.

Pravilna izbira ponudnika gostovanja je izredno pomembna, na žalost pa se v veliki večini primerov sploh ne zavedamo pomembnosti, dokler ne pride do kakšne težave. Šele takrat začnemo ceniti stvari, kot so varnostne kopije, pomoč uporabnikom in pa sama zanesljivost strežnikov, brez katerih naša stran tako rekoč ne bi niti obstajala. Ljudje smo takšni na več področjih in se dobrih stvari ne zavedamo, vse dokler jih ne zgubimo, a po toči zvoniti je pač prepozno.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri ponudnika gostovanja?

Varnostna kopijaNaj vam pojasnimo nekaj izhodišč, na katere morate pri izbiri slovenskega gostovanja paziti in jih vsekakor upoštevati. Sama spletna stran je lahko kar velik finančni zalogaj, še posebej, če je ne znate izdelati sami in jo naročite pri kakšni spletni agenciji. Zaradi zneska, ki ste ga vložili, je pametno tudi to investicijo nekako zavarovati pred raznimi vdori in napakami, zato je varnostna kopija oz. backup najpomembnejša zadeva, na katero morate gledati pri izbiri ponudnika gostovanja. Najbrž se strinjate, da ste v primeru, da vam nekdo pobriše spletno stran, izgubili kar veliko vsoto denarja in bi tistih 10 € razlike pri ceni gostovanja rade volje doplačali.

Poleg varnostne kopije je res dobro imeti tudi prijazno in strokovno ekipo, ki vam bo priskočila na pomoč, kadarkoli jo boste potrebovali. Uporabniška podpora pride do izraza predvsem, ko se kaj zalomi in lahko samo upate, da vam bodo uredili stvari, kot se šika. Če pa se ne spoznate na spletne strani in gostovanja, potem bi lahko uporabniško podporo uvrstili celo pred varnostno kopijo, kajti sami ne boste storili prav veliko in boste več ali manj odvisni od njihove prijaznosti.

Če je vaš prihodek odvisen od dosegljivosti vaše spletne trgovine, potem je 24 urna dosegljivost nujna zadeva in vam jo lahko zagotovi res malo spletnih gostovanj. Čas je denar in tako je tudi pri internetu.