Funkcije nadzorne plošče cPanel

4 izjemne funkcije cPanel nadzorne plošče

Gostovanje

Število možnosti za urejanje strežnika ali spletne strani s cPanel orodji je skoraj nešteto. Že samo top funkcije vsakemu uporabniku omogočajo, da svoje strani upravljajo profesionalno. Tudi navajanje na sam vmesnik je zelo preprosto. V naslednjih odstavkih vam predstavljamo 4 najbolj priljubljene funkcije, ki pripomorejo k uspešnemu upravljanju spletnih strani.

1) Email

Poslovna komunikacija je včasih ključnega pomena. Upravljanje z več e-poštnimi naslovi, s specifičnimi poslovnimi email naslovi, blokiranje ‘spam’ pošte in ustvarjanje različnih filtrov je lahko kar velik izziv. Zato so razvijalci cPanel plošče razvili preprosto orodje, s katerim lastnik spletne strani enostavno upravlja e-pošto preko vgrajenega vmesnika, nastavite pa lahko praktično karkoli.

2) Varnost

Dobro zavarovati spletno stran ali strežnik je izziv celo za najbolj profesionalne uporabnike. cPanel svojim uporabnikom pomaga s praktičnimi orodji, ki nižajo možnosti za razne napade, medtem ko ima uporabnik popolnoma varen dostop do svojega strežnika.

3) Urejanje datotek

Večje število domen, poddomen, uporabniki z dostopom do strežnika preko FTP-ja – vse to lahko hitro postane obremenjujoče za upravljanje strežnika. K sreči cPanel vse to poenostavi s svojim orodjem ‘Upravitelj datotek‘ ali angleško ‘File manager’. cPanel nadzorno ploščo je mogoče naložiti tudi v slovenskem jeziku (pri ponudniku Neo-Serv je na voljo tudi slovenska verzija).

4) Upravljanje z domenami

cPanel uporabniki velikokrat potrebujejo za ustvarjanje novih poddomen, dodajanje novih ali parkiranih domen na svojem računu gostovanja. cPanel je je naredil te funkcije dostopne za vse uporabnike.

Pri podjetju NEOSERV vam prav tako nudijo to izjemno preprosto nadzorno ploščo, preverite. Za bolj napredne in zahtevne uporabnike z VPS ali lastnim strežnikom so sedaj možni tudi lastni vnosi kode. To pa prihrani veliko časa pri urejanju in odpravljanju raznih težav na strežniku.