Če vas zanimajo vse podrobnosti o domenah, vas obveščamo, da smo našli odlično spletno stran, na kateri je registracija domene in vse, kar je z domenami povezano, zelo podrobno predstavljeno. Gre za spletno stran https://registracijadomene.si/. Priporočili bi jo vsakomur, ki se odloča, da bi imel svojo spletno stran in bo moral torej predhodno tudi registrirati domeno. In zakaj smo nad stranjo tako navdušeni? Ker je zelo pregledna, informacije pa poglobljene in vsekakor koristne.

Registracijadomene.si

Dobra struktura omogoča, da se obiskovalec na strani hitro znajde. Če boste spletišče obiskali, boste videli, da le-to ni namenjeno le osebam, ki se še odločajo za registracijo domene in iščejo vse možne informacije, temveč tudi tistim, ki so ravno v postopku registracije ali pa so domeno že davno registrirali. Tudi po registraciji je namreč potrebnih nekaj aktivnosti – ob želji zadržanja domene zase je potrebno podaljšanje domene, nekateri pa se odločijo tudi za prenos domene. S tem izrazom označujemo prenos k drugemu registrarju ali pa prenos na drugega lastnika domene.

Na omenjeni spletni strani je zelo dobro razloženo glede vrst domen oziroma domenskih končnic. Nekatere se namreč obnesejo bolje kot druge, zato vam priporočamo, da si ta del podrobno preberete. S tem je mišljeno predvsem dojemanje domene s strani obiskovalca, manj pa favoriziranje posameznih vrhnjih domen s strani spletnih iskalnikov, saj je bilo narejenih že veliko testov, ki so dokazali, da se je možno visoko uvrstiti tako s .com kot z .net ali .org domeno.

Če boste obiskali spletno stran o registraciji domen, nikar ne spreglejte tudi bloga. Poleg zanimivih informacij o domenah si boste lahko prebrali tudi o povezanih dejavnostih, npr. o internetnem marketingu, pospeševanju prodaje na spletu, možnostih ustvarjanja prvih spletnih zaslužkov ipd. Prav tako pa boste našli predloge, kje se trenutno najbolj splača registrirati posamezne vrhnje domene.

Registracijadomene.si - blog

Ne pravimo, da je naš blog v primerjavi z opisanim slabši, pravimo samo, da ne bo odveč, če si ogledate tudi slednjega. Je nekoliko bolj usmerjen v domene, nove informacije pa so tudi vedno dobrodošle, se mar ne strinjate?

Možnosti za spletni zaslužek je veliko. Nekateri služijo s spletno prodajo, drugi z oglaševanjem, tretji promovirajo izdelke svojih poslovnih partnerjev, četrti na spletu igrajo igre na srečo … Ena izmed možnosti za lep zaslužek na spletu pa je tudi preprodaja domen. Kupi poceni, prodaj dražje. Nekaterim uspeva, spet drugi pa ustvarjajo izgubo. Nekatere domene so vredne velike, druge praktično nič.

Kupovanje in prodaja domen

Ker je govora o spletnem zaslužku, vas verjetno zanima, katere domene so vredne veliko? Splošno gledano so največ vredne domene s končnico .com, in sicer kratke ter takšne, ki se dobro slišijo oziroma katerih ime nekaj pomeni. Ste že pričeli z iskanjem? Seveda, zakaj pa ne, čeprav so možnosti, da bi našli odlično prosto .com domeno, izredno majhne, skorajda nične. Registriranih je namreč več kot 100 milijonov .com domen. Dobra novica pa je, da je več kot 95% 5-črkovnih domen še vedno prostih za registracijo. Vsaj tako pravijo podatki Verisign, Inc.

Omenili smo, da so zelo veliko vredne kratke domene. 4-črkovne domene so tako v povprečju vredne manj od 3-črkovnih, ki so že zdavnaj vse zasedene, vendar več od 5-črkovnih. Tudi vse 4-črkovne domene naj bi bile že zasedene, vendar obstaja možnost, da nekdo svoje domene ne podaljša oziroma da se je to že zgodilo in je domena zopet na voljo. Samo še poiskati jo je treba. Sliši se morda res enostavno, a realnost je daleč od tega.

Pa si poglejmo nekaj uspešno opravljenih prodaj 4-črkovnih domen v letu 2015:

  • 4-črkovna domenawerk.com – 250.000 $
  • luxe.com – 172.000 $
  • amra.com – 127.500 $
  • gang.com – 100.000 $
  • mitv.com – 75.000 $
  • rizk.com – 49.000 $
  • ifcs.com – 35.000 $
  • usdg.com – 35.000 $
  • suvs.com – 30.000 $

Če slučajno naletite na prosto 4-črkovno domeno, vam vsekakor priporočamo, da jo registrirate še isto sekundo. Zagotovo jo boste lahko prodali, najverjetneje ne za toliko, kot smo navedli v zgornjih primerih, morda pa tudi. Najbolje bo, da jo prodate podjetju, ki se ukvarja s prodajo že registriranih domen. Tako boste zanjo sicer iztržili manj, vendar vsaj ne boste čakali na kupca več let.

In kako lahko najdete dobro prosto domeno? Priporočamo vam, da uporabite orodje, s katerim lahko poiščete proste domene – Preveri.si. Z vpisovanjem domenskih imen z domensko končnico .com boste takoj dobili odgovor, ali je domena že registrirana ali morda še vedno na voljo.