Spletno gostovanje - strežnikiKakovostno spletno gostovanje veliko pripomore k uspehu spletne strani. Pravzaprav je edina povsem nepogrešljiva zahteva za spletno stran, saj brez strežnika, povezanega v internet, spletne strani ni, medtem ko ta še vedno lahko obstaja na primer brez domene. A na srečo si lahko privoščimo še kaj več kot zgolj domači strežnik, zato gostovanje spletnih strani navadno zaupamo različnim ponudnikom, ki obljubljajo zanesljive storitve in bolj ali manj uporabne prednosti. Ob poplavi različnih ponudnikov spletnega gostovanja pa je treba vedeti, katere lastnosti so pomembne in katere ne, ter na koncu znati izbrati pravega ponudnika, s katerim bomo zadovoljni na dolgi rok.

Spletno gostovanje prepogosto izberemo na podlagi cene. Res je, da v nekaterih primerih zadostuje že najcenejše gostovanje, pravzaprav se najdejo celo brezplačna, a praktično vsaka resna spletna stran potrebuje bolj kakovostno gostovanje, na katerega se lahko zanesemo. Pri izbiri ponudnika in paketa gostovanja smo navadno najbolj pozorni na kapacitete in zmogljivost strežnika ter ugodnosti, ki jih nudi posamezen paket, hitro pa se zgodi, da pri tem zanemarimo druge pomembne podrobnosti. Med temi je uporabniška podpora, ki je pri vsakem gostovanju ključnega pomena.

Podpora pri gostovanjuPomembnost podpore pri spletnem gostovanju je pogosto spregledana, saj se njene vloge zavemo šele takrat, ko gre kaj narobe ali ko kaj potrebujemo. Podpora je torej tista storitev, za katero upamo, da je ne bomo potrebovali, a jo vseeno želimo imeti na razpolago. Posebej upravitelji bolj obiskanih in pomembnih spletnih strani bodo vedeli, da je kakovostna podpora lahko ključna varovalka pred velikimi izgubami, ki jih lahko povzroči izpad spletne strani ali druge nevšečnosti. Uporabniška podpora pride torej na pomoč predvsem v primeru težav, ki lahko onemogočijo delovanje spletne strani. V takšnih primerih je ključnega pomena hitra odzivnost, saj šteje vsaka sekunda. Le spletno gostovanje s kakovostno podporo (https://www.neoserv.si/gostovanje) bo lahko v kratkem času odpravilo težave in obnovilo spletno stran, medtem ko se bodo manj kvalitetni ponudniki na klic na pomoč odzvali šele po dolgih urah ali celo dnevih čakanja.

Podpora pa ne pride prav le v primeru težav. Strokovnjaki pri spletnem gostovanju nam lahko pomagajo pri najrazličnejših zadevah, s katerimi se soočamo pri vzdrževanju in urejanju spletne strani. V prvi vrsti se na uporabniško podporo seveda obrnemo za potrebe, povezane z gostovanjem, na primer za spreminjanje nastavitev strežnika ali lastnosti paketa gostovanja, tisti bolj prijazni ponudniki spletnega gostovanja pa bodo poskrbeli tudi za selitev spletne strani s starega strežnika, prenos datotek, namestitev skript in podobna opravila, o katerih drugi ponudniki ne želijo niti slišati.

Pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja smo pozorni na veliko dejavnikov, ki vplivajo na našo končno izbiro. V prvi vrsti so seveda tehnične specifikacije strežnika, ki morajo biti zadovoljive za naše potrebe, nato pa si lahko privoščimo nekaj izbirčnosti. Izbira nekaterih lastnosti paketa gostovanja je namreč stvar okusa, pri nekaterih pa široka izbira skriva bolj ali manj uporabne funkcije. Izbira nadzorne plošče je ena izmed tistih izbir, ki navadno ne predstavljajo hude dileme, a lahko vseeno zelo vplivajo na uporabniško izkušnjo ob uporabi gostovanja.

Med nadzornimi ploščami za upravljanje z gostovanjem sta priljubljeni predvsem dve rešitvi – cPanel in DirectAdmin. Ti izbiri sta pri običajnih ponudnikih spletnega gostovanja najbolj pogosti, nemalokrat pa je tako, da izbire sploh ni, temveč določen paket gostovanja že vsebuje eno ali drugo nadzorno ploščo. To sicer ni takšna pomanjkljivost, da bi morali zaradi nje menjati ponudnika gostovanja, saj sta obe rešitvi uporabni, a vseeno nam nekatere prednosti in slabosti ene ali druge pomagajo pri izbiri, če je ta na voljo.

Nadzorna plošča cPanel

Nadzorna plošča cPanel

V grobem lahko rečemo, da sta cPanel in DirectAdmin primerljivi nadzorni plošči s podobnimi funkcijami. Obe nudita nabor osnovnih funkcij za upravljanje z gostovanjem, je pa res, da se pri tem cPanel izkaže kot nekoliko bolj intuitivna in preprosta za uporabo. DirectAdmin nudi hiter dostop do tistih ključnih funkcij in s tem ustreza nekaterim spletnim mojstrom, medtem ko cPanel s celovito kontrolno ploščo zadovoljuje vse vrste uporabnikov, še posebej pa tiste manj izkušene. Grafični vmesnik je namreč prijazen do uporabnika, hkrati pa nudi dostop do vseh potrebnih nastavitev, ne da bi uporabnika zmedel s preveliko izbiro. DirectAdmin na drugi strani nudi bolj tekstovno zasnovano kontrolno ploščo, ki je nekoliko manj pregledna.

Nadzorna plošča DirectAdmin

Nadzorna plošča DirectAdmin

Če torej moramo izbirati, bi se v večini primerov odločili za cPanel, ki pokriva široko področje potreb najrazličnejših profilov spletnih mojstrov. Glavne prednosti te kontrolne plošče so predvsem celovit nabor funkcij in nastavitev, intuitiven grafični vmesnik, razumljiva predstavitev in preprosta uporaba. DirectAdmin z bolj neposrednim vmesnikom preko tekstovnih povezav omogoča hiter dostop do nekaterih funkcij nadzorne plošče, a se za večino uporabnikov le težko kosa z bolj priljubljeno alternativo.

Razlika je tudi v ceni, ki jo mora ponudnik gostovanja plačati za kontrolno ploščo. Zato je gostovanje s kontrolno ploščo cPanel pogosto cenejše kot enak paket z DirectAdminom. Piko na i doda razširljivost cPanela, ki z modularno zasnovo omogoča namestitev različnih dodatkov. Ti so za DirectAdmin na voljo le proti plačilu.

V branje priporočamo tudi prispevek z naslovom 4 izjemne funkcije cPanel nadzorne plošče.